5 tabber webdesignere gjør som dreper SEO-innsatsen din

5 tabber webdesignere gjør som dreper SEO-innsatsen din

For bedrifter som opererer online er design av nettsteder et avgjørende aspekt for å drive salg. Men det betyr ikke nødvendigvis at et kreativt nettsteddesign er sikker på å lukke mer salg og generere høye inntekter. Her er noen tabber som skader SEO for hjemmesiden din.

For å få produktene dine til å selge, må du føre besøkende til nettstedet ditt og oppmuntre dem til å konvertere i utgangspunktet. For det er det nødvendig at nettstedet ditt er optimalisert for søkemotorer.

Når du forstår brukerens preferanser og SEO-krav, må du skape balanse mellom webdesign og SEO. Vi snakket med ekspertdesignere som jobbet med noen av de beste webdesignbedriftene for å finne vanlige feil fagfolk gjør mens de designer som negativt påvirker nettstedets SEO.

Erstatte vitalt innhold med bilder: Bilder, uten tvil, legger mye appell til en webside, men de har også potensial til å forstyrre effektiviteten til SEO-en din.

Søkemotor edderkopper pleier å lese HTML-kode og tekstinnhold bare. De kategoriserer (rangerer) sider etter tekst og ikke etter bilder. Det anbefales å bruke tekst i stedet for grafikk for å vise viktig innhold, koblinger eller meldinger. Hvis du må bruke grafikk på siden din, legger du til alt-koder med beskrivende tekst som formidler den samme meldingen som bildet.

Overdosering med Java Splash Pages: Iøynefallende splash pages ser kanskje ikke ut for iøynefallende for søkemotorer og kan faktisk tjene som et hinder mellom nettstedet ditt og søkemotorene.

Søkemotorer kan ikke lese splash pages, Java-appleter og ikke-tekstlig innhold. Dermed er det tilrådelig at du enten unngår å legge til en splash page helt, eller hvis det er uunngåelig, inkluderer store mengder tekstinnhold til kroppen på websiden din.

Blir for prangende med design: Akkurat som splash pages, blir ikke (eller dårlig) indeksert av søkemotorer, som kan være visuelt attraktivt fra besøkendes synspunkt.

En flashbasert webdesign påvirker bruken av nettstedene dine intenst. Hvis det er et must å inkludere flash et sted på nettstedet, må du sørge for at du ikke bruker det på nettstedets innhold, navigasjon eller andre viktige elementer.

Innramming av nettstedet ditt: Ærlig talt, rammer er en trend som er borte for nettdesign. På toppen av det forvirrer innramming av innhold brukerne og gjør navigering litt vanskelig og stressende.

Seksjonering av innhold med rammer gjør det vanskelig for søkemotorer å få øye på verdifullt innhold på din webside eller nettsted, og ødelegge effektiviteten til nettstedets SEO.

Innlemme popup-annonser: Ofte er ikke popup-vinduer irrelevante og ytterst ubehagelige. Den påtrengende funksjonen saboterer ikke bare brukeropplevelsen, men anses også som dårlig smak av søkemotorer.
Selv om det i noen tilfeller kan være forsvarlig å bruke noen få relevante popup-vinduer som gir uansvarlig verdi for de besøkende og ikke får dem til å føle seg innbrakt, bør du generelt unngå dem av hensyn til SEO-en din.

De fleste nettsteddesignere ignorerer SEO da de tror det vil begrense deres kunstneriske grenser. I stedet bør designere samarbeide med SEO-spesialister for å lage et design som driver verdifull trafikk og gir en sømløs brukeropplevelse.

Jack