Forside

Hva hjelper vi deg med?

Her får du hjelp med webdesign, oppsett av nye hjemmesider, markedsføring og synlighet på nett – også kalt SEO.

Webdesign – og lage hjemmeside

Webdesign betyr å lage hjemmeside, planlegge og oppdatere på nettsteder. Det innebærer også brukergrensesnitt, nettstedstruktur, nettstedsoppsett, farger, skrifter, kontraster, bilder og mye mer. Nettsteder er dannet kombinert av alle disse elementene. Nettstedsdesign er mer enn bare det visuelle aspektet. Det er mer enn det. Utformingen inkluderer flere elementer som brukervaner, brukervennlighet, navigasjonslogikk og mange andre ting som kan hjelpe med å finne informasjonen raskere på nettstedet. Den har også som mål å forenkle bruken slik at alle kan bruke den.

Det innebærer å samle ideer og ordne dem estetisk. De opprettede sluttsidene kan nås av sluttbrukere. Dermed må man sørge for at webdesignet er enkelt. Nedenfor er noen få elementer som kan hjelpe deg med å lage et brukervennlig nettsted.

Markedsføring og søkemotoroptimalisering

SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering. Enkelt sagt er det ting du kan gjøre på nettstedet ditt for å få det sett av søkemotorene som Google, Yahoo og Bing. Å bruke SEO riktig for nettstedet ditt betyr at du vil ha relevant og kvalifisert trafikk som kommer til nettstedet ditt på autopilot og gratis.

Hvordan fungerer SEO?

Søkemotorer sender ut «elektroniske edderkopper» til alle nettsteder som er online. Disse webcrawlerne sjekker forskjellige ting som kalles indikatorer som identifiserer nytten av innholdet på nettstedet for folk som søker etter dette innholdet.

Målet med SEO er å sikre at edderkoppene finner det de leter etter, slik at nettstedet ditt kan rangere høyere enn andre nettsteder i samme marked som deg. Jo høyere opp resultatene nettstedet ditt vises på i søkemotoren, jo mer sannsynlig er det at en bruker klikker på lenken og besøker nettstedet ditt.

Hva er noe av det vi gjør for deg?

Noen elementer i SEO som fungerer i dag, fungerer kanskje ikke i morgen. Men det er noen ting som fremdeles fungerer like bra nå som de gjorde da de først ble tatt i bruk og ikke vil endre seg.

  • Finne riktige nøkkelord

Nøkkelord er setningene og ordene som noen vil skrive inn i en søkemotor for å finne noe på nettet. I overskriftene til nettstedet ditt inkluderer tekst og kategorier ord som folk bruker for å søke etter problemer som er relevante for bedriften din.

  • Behandle navigeringsproblemer

Forsikre deg om at du ikke har noen ødelagte lenker på nettstedet ditt, og at hver side som er oppført på menyen din fungerer korrekt. Hvis du gir nytt navn til en side, må du sørge for å oppdatere oppføringen i menyen. I tillegg inkluderer en kontaktside som gir brukerne en måte å kontakte deg på.

  • Lage ferskt og relevant innhold

Nettstedet ditt vil rangere høyere hvis du bruker innhold som engasjerer brukere og oppfordrer dem til å dele det. SEO for nettstedet ditt vil vokse hvis du legger ut innholdsmateriale ofte. Tenk på hvordan innholdet på siden din gjør det den sier at den vil gjøre? Hvis ikke, vil den rangere lavt.

  • Interne og eksterne lenker

Søkemotorer som nettsteder som har lenker til andre sider på nettstedet, samt lenker som kommer inn fra andre nettsteder. Disse kalles tilbakekoblinger. Jo flere koblinger du mottar til nettstedet ditt fra kvalitetsnettsted, desto mer blir nettstedet ditt lagt merke til av søkemotorene. Husk at kvalitet er bedre enn kvantitet. Tilbakekoblinger fra nettsteder av dårlig kvalitet eller falske nettsteder kan faktisk føre til at rangeringen av søkemotoren går ned.

  • Gi god brukeropplevelse

Hvis nettstedet ditt gir en god brukeropplevelse, vil søkemotorene gjenkjenne dette og sende mer trafikk på din måte. Disse inkluderer hvor lenge folk blir igjen på nettstedet ditt, hvor raskt det tar å laste nettstedet ditt og om nettstedet ditt enkelt kan vises på mobile enheter.

Uten SEO (søkemotoroptimalisering) håper du bare at Google på en eller annen måte vil snuble over nettstedet ditt, finne ut hvilke temaer du skriver om, og så forhåpentligvis sende deg mye trafikk som er relevant og målrettet.

Hvordan komme i gang?

Ta kontakt ved å gå til kontaktsiden her, så vil jeg hjelpe deg i gang med webdesign og/ eller søkemotoroptimalisering / markedsføring.