Hva er webdesign?

Hva er webdesign?

Webdesign betyr å lage hjemmeside, planlegge og oppdatere på nettsteder. Det innebærer også brukergrensesnitt, nettstedstruktur, nettstedsoppsett, farger, skrifter, kontraster, bilder og mye mer. Nettsteder er dannet kombinert av alle disse elementene. Nettstedsdesign er mer enn bare det visuelle aspektet. Men det er mer enn det. Utformingen inkluderer flere elementer som brukervaner, brukervennlighet, navigasjonslogikk og mange andre ting som kan hjelpe med å finne informasjonen raskere på nettstedet. Den har også som mål å forenkle bruken slik at alle kan bruke den.

Det innebærer å samle ideer og ordne dem estetisk. De opprettede sluttsidene kan nås av sluttbrukere. Dermed må man sørge for at webdesignet er enkelt. Nedenfor er noen få elementer som kan hjelpe deg med å lage et brukervennlig nettsted.

• Legge til relevant multimedia

Å legge til passende lyd og video vil hjelpe brukerne til å forstå innholdet på en enklere og raskere måte. Dette vil motivere brukerne til å bruke mer tid på nettstedet.

• Riktig navigasjon

Menyer, nettstedsarkitektur og andre verktøy må være basert på hvordan en bruker blar gjennom et nettsted. Det skal være slik at brukeren lett kan bla gjennom på nettstedet.

• Det skal være interaktivt

Et interaktivt brukergrensesnitt øker antall brukerinvolvering. Du kan gjøre det ved å legge til en kommentardel. Du kan også legge inn nyhetsbrevpåmeldinger og e-postskjemaer slik at de kan vite mer om deg.

• Den skal være kompatibel

Nettsiden skal utformes på en slik måte at den kan fungere likt på forskjellige operativsystemer og nettlesere. Det vil hjelpe deg å få flere antall visninger og dermed øke trafikken på nettstedet.

• Bruke avansert teknologi

Bruk av nyeste teknologier gir designere frihet til å innovere og eksperimentere. Det gjør at designen kan være profesjonell og frisk hver gang.

Bare sørg for at designen er brukervennlig, slik at brukeren ikke trenger å bruke for mye tid på å søke etter den nødvendige informasjonen.

Innholdet som finnes på nettstedet, bør også være av overlegen kvalitet. Designet og innholdet jobber hånd i hånd for å forbedre informasjonen gjennom tekst og visuelle. Teksten på nettstedet skal være av overlegen kvalitet og skal til enhver tid være nyttig og relevant. Det skal være slik at det ikke forvirrer leserne og gir dem den informasjonen de har lett etter. Innholdet bør også optimaliseres slik at nettstedet ditt kan bli funnet av et maksimalt antall mennesker.

Jack